MP Sketch.jpg

 

The Belchers

A calm & relax apartment with emotive moments

Size : 980 sq.ft.

Location : Kennedy Town, Hong Kong

The apartment is designed for a family of three and a helper. Scala set a scene of calm & peace in this project.

Beginning with a subtle suspended walnut hanging rail feature in the foyer, the apartment is painted with earth tone walls, together with light oak wall panels to conceal the kitchen for a calm start of this journey.

 

A Banquet seat is designed for the dining area with a walnut dining table with subtle details., A colored glass pendant is suggested to form the focal point of the apartment. 

 

With a light oak background, Scala mixes different materials into the feature fixtures like leather+walnut for the pantry cabinet and wallcovering+copper+walnut for the TV wall, a vertical light trough is designed to provoke a sense of soft layering and highlight.

Light oak together with copper highlights are the general tone of this apartment. To digest the triangular space, A study area is suggested.

The Bedrooms continue with the light oak scenario to form a calm & relax atmosphere.

A copper vanity counter is introduced in the bathroom as another memory point.